cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty
przezroczysta, eksponuje owoce, do serników na zimno i białych mas
Dr. Oetker
Galaretka krystaliczna w proszku smak truskawka-wanilia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.
W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Torebka
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk