Galeo Oregano
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Oregano Galeo ma przyjemny aromat i korzenny smak z delikatną goryczką. Doskonale komponuje się z daniami na bazie pomidorów, sałaty i roślin strączkowych. Polecane jest do aromatyzowania dań mięsnych, rybnych oraz serów, zup i sosów.
Danie dla 4 osób
Czas przygotowania: ok. 2,5 godz.
- 700 g mięsa wołowego
- 2 cebule
- 2 pomidory
- 200 g pieczarek
- produkty Galeo: 1 łyżka oregano, 3 łyżeczki czosnku granulowanego, pieprz czarny ziarnisty, chili
- olej
- sól
- 1 papryka
Umyte mięso pokroić w cienkie paski, obsmażyć na oleju i przełożyć do garnka. Wlać szklankę wody, wrzucić kilka ziaren pieprzu i dusić do miękkości. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, paprykę w paski, pieczarki i cebule w plasterki, i dodać do mięsa. Dusić ok. 15 minut. Przyprawić czosnkiem, chili i solą do smaku. Do gotowej potrawy dodać oregano. Całość wymieszać.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska