Gellwe natürlich köstlicher Karpatenkuchen und -creme

Gellwe
Gellwe natürlich köstlicher Karpatenkuchen und -cremeGellwe natürlich köstlicher Karpatenkuchen und -creme
masa netto

masa netto

290 g

pojemność

cena za kilogram

20,14 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5900552065715

5900552065715

Preis: 5,84

Produkt vorübergehend nicht verfügbar
5.84 PLN NewCondition
ciasto: mąka pszenna pełnoziarnista (80%), mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz (20%), krem: cukier trzcinowy (59%), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat naturalny
Wartości odżywcze (%)po przygotowaniu z masłem i mlekiem 2% tłuszczu w 100 g
Wartość energetyczna 1447 kJ/
Wartość energetyczna 348 kcal
Tłuszcz 23,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15,6 g
Węglowodany 26,6 g
w tym cukry 12,6 g
Błonnik 2,6 g
Białko 6,5 g
Sól 0,17 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 15 porcji po ok. 61 g.

Mleko : Może zawierać
Soja : Może zawierać
Pszenica : Zawiera
pełne ziarno, 100% naturalne składniki: mąka pełnoziarnista, mąka orkiszowa, cukier trzcinowy
Marke:Gellwe
O marce:Gellwe Tradycja od 1985 Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Manufaktury Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia. Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Mieszanka do wypieku ciasta i przygotowania kremu
Pozostałe informacje:W porcji po przygotowaniu (ok. 61 g): energia 882 kJ 212 kcal 11%* W 100 g po przygotowaniu: 1447 kJ / 348 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywanie:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy:Przygotuj do sporządzenia: Ciasta: 4 jajka; 125 g masła lub margaryny (1/2 kostki); 250 ml wody (około 1 szklanka). Kremu: 500 ml mleka, 100 g miękkiego masła lub margaryny. Blacha: 25x36 1. Przygotuj ciasto Zagotować wodę z tłuszczem, wsypać mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszać do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Zdjąć z ognia, ostudzić, wbić jaja i miksować na najwyższych obrotach przez 5 min. Otrzymaną masę podzielić na dwie części. Każdą z nich rozprowadzić przy pomocy łyżki cienką warstwą na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formie 25 x 36 cm. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C i piec ok. 25 min. Następnie zmniejszyć temperaturę do 150°C i piec ok. 15 min. Drugą część ciasta upiec tak samo. 2. Przygotuj krem Z 500 ml mleka odlać szklankę i rozmieszać w niej zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki, zagotować. Całość pozostawić do ostudzenia, mieszając od czasu do czasu. Zimny krem dodawać stopniowo do roztartego miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. I gotowe Gdy ciasto wystygnie, rozsmarować na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryć drugą częścią ciasta. Gotową karpatkę można posypać Cukrem pudrem Gellwe. Eklery z kremem pistacjowym wg Magdy Gessler Przygotować ciasto wg powyższego przepisu używając 140 ml wody (ok. 2/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny i 4 jajek. Otrzymaną masę przełożyć do szprycy do dekorowania z dużą gwiaździstą końcówką. Wyciskać paski ciasta o długości ok. 7 cm w równych odstępach na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką formę. Upieczone i wystudzone ciastka przekroić i napełnić kremem przygotowanym według przepisu podanego obok dodając podczas miksowania ok. 200 g zmielonych pistacji. Gotowe eklery można posypać Cukrem pudrem Gellwe lub udekorować Polewą Gellwe i pokruszonymi pistacjami.
Rodzaj opakowania:Karton
Zawartość opakowania:Opakowanie zawiera:, 140 g mieszanki do przygotowania ciasta, 150 g mieszanki do sporządzenia kremu
Adres producenta:FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Adres zwrotny:FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Delecta eine große Blechkuchen Delecta eine große Blechkuchen
mit chocoloate Geschmack 670 g
14,39zł/kg

Preis: 9,64

PLN
1
10
Verfallsdatum 2025-04-30
Delecta eine große Blechkuchen Delecta eine große Blechkuchen
Joghurt 640 g
15,05zł/kg

Preis: 9,63

PLN
1
10
Verfallsdatum 2025-02-28
Dr. Oetker Dr. Oetker rote Dr. Oetker Dr. Oetker rote
Lebensmittelfarbe 10 g
567,00zł/kg

Preis: 5,67

PLN
1
4
Verfallsdatum 2025-06-30
Dr. Oetker Dr. Oetker grüne Dr. Oetker Dr. Oetker grüne
Lebensmittelfarbe 10 g
565,00zł/kg

Preis: 5,65

PLN
1
6
Verfallsdatum 2025-07-30
Dr. Oetker Dr. Oetker Dr. Oetker Dr. Oetker
Lebensmittelfarben gelb 10 g
567,00zł/kg

Preis: 5,67

PLN
1
5
Verfallsdatum 2025-05-30
Dr. Oetker Dr. Oetker blaue Dr. Oetker Dr. Oetker blaue
Lebensmittelfarbe 10 g
564,00zł/kg

Preis: 5,64

PLN
1
6
Verfallsdatum 2025-04-30
Cykoria Chicorée Cykoria Chicorée
Instant-Käsekuchen 190 g
35,74zł/kg

Preis: 6,79

PLN
1
5
Verfallsdatum 2025-07-30
Dr. Oetker Dr.Oetker Mini Dr. Oetker Dr.Oetker Mini
Schokoladen-Kuchen mit Schokolade Tropfen 245 g
36,69zł/kg

Preis: 8,99

PLN
1
2
Verfallsdatum 2024-10-30
koszyk z zakupami
zwiń koszyk
Dostawa: 2024-04-02
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Innowacji 3 Szemud 84-217 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5