Halina Erbsloch geschälter
Wartości odżywcze (%) | na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1378 kJ/ 326 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 1,7 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 52,0 g |
- cukry | 5,6 g |
Błonnik | 9,7 g |
Białko | 21,0 g |
Sól | 0,03 g |
* RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |
Opakowanie zawiera 10 porcji produktu. | |
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu. |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
w 100 g: 1378 kJ/326 kcal 16%
% RWS*
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
1 szklanka grochu łuskanego całego Halina
20 dkg wędzonego boczku
20 dkg dobrej kiełbasy
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka majeranku
2 ziemniaki
sól, świeżo mielony pieprz
Namoczony groch łuskany cały Halina posolić i gotować do miękkości. Drobno pokrojony boczek i cebulkę podsmażyć. Dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Zagotować 1 litr wody, wrzucić przyprawy i podsmażone warzywa oraz boczek. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 15 minut. Dodać groch i pokrojoną kiełbaskę. Gotować kolejne 10 minut, tak aby smaki połączyły się. Doprawić. Aby zupa była gęstsza, groch można częściowo zmiksować. Podawać z zieloną pietruszką.
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa
Zakład Produkcyjny:
ul. Przemysłowa 9
83-400 Kościerzyna
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa
tel. 226517904
uwagi i sugestie: