Iss mich vietnamesische heiße Suppe
Dzięki bogactwu pikantnych przyprawi aromatów ta zupa nawet w ponury zimowy wieczór potrafi przenieść do Azji.
Smaki orientu są hitem ostatnich lat,a nasze danie przygotowujemy w oparciu o najlepsze tradycyjne receptury.
Woda, mleko kokosowe (ekstrakt kokosowy 60%, woda), marchew, seler, por, pietruszka, mięso z podudzia kurczaka, cebula, makaron ryżowy (mąka ryżowa, woda), imbir, olej rzepakowy, cukier, pieprz cayenne, ocet spirytusowy, czerwone curry (suszone czerwone chilli, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki kaffir, galangal, kolendra, kmin), pasta tom kha (sól, galangal, trawa cytrynowa, cukier, olej sojowy, skórka limonki kaffir, szalotka, korzeń kolendry, chilli), kurkuma, liście limonki kaffir, sos ostrygowy (woda, kwasek cytrynowy, ekstrakt rybny, ekstrakt ostrygowy, cukier, sól, skrobia kukurydziana), sos sojowy ciemny (soja, mąka pszenna, sól, cukier, woda), pasternak, lubczyk, pieprz czarny, sól.
wartość energetyczna (E) 47 kcal /100 g
tłuszcz (T) 3,0 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g /100 g
węglowodany (W) 2,8 g /100 g
- w tym cukry1,1 g /100 g
białko (B) 2,0 g /100 g
sól (S)0,8 g /100 g
seler, olej sojowy, ekstrakt rybny, ekstrakt ostrygowy, soja, mąka pszenna.
Dzięki bogactwu pikantnych przyprawi aromatów ta zupa nawet w ponury zimowy wieczór potrafi przenieść do Azji.
Smaki orientu są hitem ostatnich lat,a nasze danie przygotowujemy w oparciu o najlepsze tradycyjne receptury.
Produkt pełnowartościowy bogaty w witaminy i minerały, nie zawiera wzmacniaczy smaku. Dzięki systemowi pakowania MAP nie wymaga pasteryzacji i dodawania substancji konserwujących .
Inspiracją do stworzenia eat me były naturalne i zdrowe dania gotowe dostępne na rynkach zachodnich. Produkcja eat me ruszyła na początku 2011 roku jako pierwsza tego typu w Polsce.
Dania i zupy EAT-ME przygotowujemy bez dodatku substancji konserwujących, a jedynie z naturalnych, starannie wyselekcjonowanych składników, ziół i przypraw. Do gotowania podchodzimy tradycyjnie. Nasze dania przyrządzamy jak w domowej, dużej kuchni. Zamiast konserwantów i pasteryzacji stosujemy niską temperaturę przechowywania oraz nowoczesną technologię pakowania MAP. W praktyce oznacza to, że z opakowania usuwane jest powietrze atmosferyczne, a po uzyskaniu próżni wtłaczany jest obojętny gaz odpowiednio dobrany do rodzaju pakowanego produktu, niewchodzący w reakcję z daniem bądź zupą. W ten sposób wytwarzana jest atmosfera ochronna, która w połączeniu z niską temperaturą przechowywania przedłuża termin przydatności do spożycia bez użycia substancji konserwujących.
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!
Polska
dystrybutora