Kamis gehämmert Pfeffer mit Koriander
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Czy wiesz, ze...
szczypta tej przyprawy z pewnością pobudzi smakową wyobraźnię, a wiosenne i letnie sałatki zyskają dzięki niej wyrazistą nutę?
Przyprawy Kamis są tak wyjątkowe, bo każdy liść, każde ziarenko zbieramy ze szczególną troską, w zgodzie z rytmem natury. Dbamy o ich najwyższą jakość na każdym etapie zbioru, zachowując naturalny smak i aromat. Tylko naturalne zioła i przyprawy Kamis sprawią, że każda Twoja potrawa będzie wyjątkowa.
Składniki dla 4 osób:
2 bakłażany, 2 łyżki oliwy z oliwek, 400 g mielonej jagnięciny lub wieprzowiny, 1 jajko, 250 g jogurtu naturalnego, 3 łyżki posiekanych liści mięty.
Produkty Kamis:
Pieprz młotkowany z kolendrą, sól morska w młynku.
Przygotowanie:
- Bakłażany przetnij na pół. Środki wydrąż i pokrój. Wszystko posól, polej oliwą i odstaw na 30 minut.
- Mięso dopraw solą, dodaj 1 łyżeczkę pieprzu młotkowanego z kolendrą i jajko. Wymieszaj, uformuj cienkie, owalne kiełbaski (12 szt.), posmaruj oliwą.
- Bakłażana odciśnij z wody. Pokrojone środki również odciśnij i włóż z powrotem do połówek bakłażanów. Bakłażan i kiełbaski piecz 20 minut w 180°C.
- Do jogurtu dodaj miętę, szczyptę pieprzu młotkowanego z kolendrą i sól do smaku, wymieszaj.
- Bakłażany po pieczeniu wypełnij przygotowanym sosem, na wierzch włóż po 3 kiełbaski do każdej połówki.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
Wie eine Meinung hinzufügen?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 2 ocen.