Lubella Mini kółka to makaron, który chce się jeść na okrągło! Wspaniale komponuje się z zupami, ale można go wykorzystać również w sałatkach i zapiekankach. Najmłodszym smakoszom z pewnością do gustu przypadnie nietypowy kształt makaronu, który zamieni każdy posiłek w świetną zabawę.
Lubella
Lubella Tradycja od 1881
Makaron Mini Kółka nr 62
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Krem z zielonego groszku
Potrzebujesz:
Makaron Lubella Mini kółka 200 g
Zielony groszek mrożony 450 g
Cebula 2 szt.
Masło 2 łyżki
Koncentrat bulionu drobiowego Krakus 1 butelka
Mielony kminek ⅓ łyżeczki
Śmietana 18% 20 ml
Pieprz i sól do smaku
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Wlej koncentrat do 800 ml wrzącej wody, w ten sposób uzyskasz 1 l bulionu. W rondelku rozpuść masło i dodaj pokrojoną w piórka cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodaj zielony groszek, zalej bulionem drobiowym i gotuj do miękkości. Następnie za pomocą blendera zmiksuj wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. To już prawie meta!
Krem połącz z makaronem. Udekoruj łyżeczką śmietanki oraz łyżeczką groszku. Poszło Ci świetnie! Brawo!
Opakowanie wielokrotnie zamykane
Lubella Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin