Podravka Vegeta Gewürz Classic Grill
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 836 kJ/199 kcal |
tłuszcz | 2,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
węglowodany | 31 g |
w tym cukry | 30 g |
białko | 6,2 g |
sól | 41,5 g |
Seler : | Może zawierać |
Pszenica : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Przygotowujesz grilla ze szczególnym zapałem? Nieważne czy jesteś mistrzem grillowania czy amatorem, z Vegetą do Grilla możesz być pewny, że zawsze zachwycisz znajomych smacznym i soczystym daniem.
W Smak
1. Mięso posypać przyprawą i polać olejem.
2. Pozostawić na około 30 minut.
3. Smażyć na patelni, piec w piekarniku lub na grillu.
Składniki: 12 średnich żeberek (po 3 na osobę), 1 opakowanie Vegety Natur do grilla, 4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny, 1 łyżka ciemnego sosu sojowego, 1? papryczek chilli jalapenos, 1 łyżeczka ostrego Ajvaru Podravka, 1 szklanka czerwonego wina, 1 szklanka bulionu drobiowego, ? szklanki roztopionego masła, ? szklanki oleju roślinnego.
Sposób przyrządzania: W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty, zanurzyć w niej żeberka i całość włożyć na 3 godz. do lodówki. Rozgrzać grilla na maksa i pojedynczo ułożyć na nim żeberka. Przez cały czas smarować każdy kawałek mięsa marynatą za pomocą świeżego pędzla. Przewracać żeberka co jakiś czas na drugą stronę. Zdjąć mięso z grilla, kiedy uznamy, że jest odpowiednio miękkie.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
ul. Asfaltowa 28
66-470 Kostrzyn nad Odrą