Kasza: pęczak jęczmienny, Sos buraczkowy: suszone warzywa 32,6% (burak 29,2%, cebula 2,4%, czosnek 1,0%), zagęszczony sok z buraka 16,7%, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, sól, aromaty (z pszenicą), zioła (liść pietruszki, majeranek), ekstrakt drożdży, cukier, olej słonecznikowy, przyprawy (pieprz czarny, liść laurowy)
Poznaj nowości od Winiary. Teraz, dzięki Kaszotto Winiary, przygotujesz pełne danie z kaszy ze specjalnie skomponowanym i kremowym sosem, bogatym w pyszne warzywa, sery lub grzyby.
Połączenie pęczaku z soczystymi buraczkami w Kaszotto Buraczkowym Winiary nasyci podniebienie każdego smakosza. Wystarczy dodać masło i już można delektować się pysznym posiłkiem. Sprawdź sam i zaskocz bliskich unikalnym, pełnym daniem na bazie kaszy!
inspiracje prosto z targu, pęczak w kremowym sosie, kasza z warmińskich upraw
Winiary
Kasza pęczak z buraczkowym sosem.
Jeśli spożyjesz porcję: ¼ przygotowanego dania energia 1029 kJ 244 kcal 12%*
W 100 g: 353 kJ/84 kcal
Masa netto: 248 g (200 g e + 48 g e)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodaj:
łyżkę masła
do smaku
Łatwo przygotujesz:
35 min.
1. Wklej do garnka 900 ml zimnej wody, wsyp zawartość saszetki z kaszą i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min, od czasu do czasu mieszając.
2. Dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 5 min, od czasu do czasu mieszając.
3. Zdejmij garnek z ognia, dodaj 20 g miękkiego masła, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 5 min. Możesz posypać posiekaną natką pietruszki.
Karton
NESTLÉ POLSKA S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa