100% kasza jęczmienna perłowa gruba.
tradycja smaku!, najlepsza po 15 minutach!
Szczytno Premium
Polecamy również:
Szczytno Premium Kasza gryczana prażona
Kasza jęczmienna perłowa
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wyśmienity zamiennik dla ryżu, ziemniaków i makaronów.
Kasza jęczmienna po staropolsku
Składniki: 20 dag kaszy jęczmiennej Szczytno, około 400 ml wody, tłuszcz, 20 dag fasoli drobnej Melvit, 10 dag cebuli, 15 dag kiełbasy, 4 dag ketchupu, 150 ml gęstej śmietany, tarta bułka Melvit, sól, pieprz, przyprawy.
Sposób przygotowania: 1. Kaszę opłukać, odcedzić i odsączyć. Do wrzącej wody z dodatkiem tłuszczu wsypać kaszę, mieszając zagotować. 2. Następnie przykryć wstawić naczynie z kaszą do większego naczynia z wrzącą wodą i gotować na parze około 2 godzin. Parującą wodę uzupełniać. 3. Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą zagotować i pozostawić na 2 godziny. Następnie ugotować w tej samej wodzie. 4. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć wymieszać z fasolą, ketchupem oraz pokrojoną kiełbasą, doprawić przyprawami. 5. Do wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką naczynia nałożyć doprawiona kaszę, przekładając przygotowaną fasolą, polać śmietaną i zapiec.
Karton
MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194 lok. 91
02-390 Warszawa
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
07-415 Olszewo-Borki
Kruki