Chinesische Nudeln Soja
Wartości odżywcze (%) | 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1514 kJ / 357 kcal |
Tłuszcz: | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,0 g |
Węglowodany: | 84,9 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 0,5 g |
Sól: | 0,0 g |
Makaron włożyć do naczynia i zalać wrzątkiem. Pozostawić pod przykryciem na ok. 3 minuty. Odcedzić.
Składniki:
1 zielona, 1 czerwona i 1 żółta papryka, 1 marchew, 1 papryczka chili, garść zielonej fasoli, 2 piersi z kurczaka, 3 łyżki czerwonej pasty curry Tao Tao, 100 g makaronu chińskiego Tao Tao, pieprz, oliwa z oliwek.
Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy czerwoną pastę curry, mieszamy dokładnie, następnie wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Fasolę blanszujemy, papryki kroimy w kostkę, marchew w słupki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy posiekane warzywa, fasolę i smażymy wszystko około 7-8 minut, aż całość zmięknie. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy kurczaka w marynacie. Smażymy ciągle mieszając około 10-15 minut. Według przepisu przygotowujemy makaron chiński. Można go podsmażyć razem z warzywami, bądź gotować osobno.
Smacznego!
Więcej przepisów szukaj na:
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo
Polska
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo
Polska