Couscous
kaszka kuskus 100% (semolina z pszenicy durum)
Wartości odżywcze (%) | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1533 kJ |
361 kcal | |
Tłuszcz | 1 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 75 g |
- w tym cukry | 0,6 g |
Błonnik | 5 g |
Białko | 13 g |
Sól | <0,01 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Pszenica : | Zawiera |
Warto spożywać Kaszę Kuskus, gdyż:
nie wymaga gotowania, charakteryzuje się błyskawicznym sposobem przyrządzania;
zawiera dużą ilość łatwo przyswajalnych przez organizm białek i minimalną ilość tłuszczu;
pszenica, z której wytwarzany jest kuskus działa wzmacniająco na serce, nerki i wątrobę;
jest bardzo zdrowym i praktycznym dodatkiem do wszelkiego rodzaju zup, sałatek, deserów lub jako dodatek do drugich dań;
pasuje także do różnych sosów: pomidorowego, grzybowego, chrzanowego, koperkowego itp.;
równie smaczny na ciepło jak i na zimno jako składnik wielu oryginalnych sałatek;
jest lekkim a jednocześnie sycącym posiłkiem;
w 100 g: 1533 kJ/361 kcal % RWS*
Jedno opakowanie 300 g zawiera 6 porcji kaszki.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Odmierzyć odpowiednią porcję kuskus i przesypać do salaterki.
Zalać wrzącą osoloną wodą lub bulionem, tak, aby poziom wody przekraczał o 0,5 cm poziom kuskusu.
Odczekać 5 minut i rozdrobnić widelcem.
Składniki na 4 osoby:
- 4 papryki
- 150 g kaszki kuskus Kupiec
- 1 marchewka
- ? szkl. mleka
- 1 pęczek dymki
- 4 listki bazylii
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- szczypta mąki
- 1 łyżeczka masła
- 1 ? szkl. rosołu (może być z kostki)
- sól, pieprz, curry do smaku
Przygotowanie:
Marchewkę, czosnek i dymkę, oczyść, drobno pokrój i podsmaż na oliwie. Dodaj 1 szkl. wody, sól, curry i zagotuj. Zdejmij z ognia wsyp kaszkę kuskus i wymieszaj. Z papryki odkrój wierzch, wydrąż i wypełnij przygotowanym farszem. Faszerowane papryki wstaw do naczynia do zapiekania i podlej szklanką rosołu, zapiekaj ok 15 min. temp. 170°C. Masło rozgrzej, posyp mąką i zrób zasmażkę, wklej pozostałą część rosołu i gotuj przez chwilę. Dodaj posiekaną bazylię, dopraw przyprawami. Upieczone papryki podawaj z sosem.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
Wie eine Meinung hinzufügen?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 2 ocen.