Vereisung mit chocoloate Geschmack
cukier, tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (14%), miazga kakaowa, lecytyna rzepakowa, aromaty.
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 2529 kJ/ |
609 kcal | |
Tłuszcz | 45 g |
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone | 16 g |
Węglowodany | 46 g |
w tym: Cukry | 41 g |
Błonnik | 3,0 g |
Białko | 3,4 g |
Sól | 0,01 g |
Mleko : | Może zawierać |
Orzechy laskowe : | Może zawierać |
Orzeszki ziemne : | Może zawierać |
Soja : | Zawiera |
Sezam : | Może zawierać |
1. Torebkę umieścić na 5-10 min. w gorącej, ale nie wrzącej wodzie (temp. około 60°C). Uwaga: polewy nie można gotować.*
2. Po rozpuszczeniu polewy torebkę wyjąć i odciąć róg.
3. Polać wystudzone ciasto lub deser.
* Polewę można również przygotować w kuchence mikrofalowej. Torebkę umieścić w pozycji pionowej w mikrofalówce ustawionej na najniższą moc (max. 360 W) na około 1 minutę (w zależności od mikrofalówki czas może być inny). Torebkę po wyjęciu z mikrofalówki kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać konsystencję polewy.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Serwis Konsumenta