Kuchen puderte Delecta Kuchen puderte
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1047 kJ |
Wartość energetyczna | 249 kcal |
Tłuszcz | 8,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,4 g |
Węglowodany | 38 g |
w tym cukry | 24 g |
Białko | 4,6 g |
Sól | 0,58 g |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | |
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł. i margaryną 80% tł.). | |
ok. 1073 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji) |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Pszenica : | Zawiera |
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Wypróbuj nasze ciasta
Delecta Ciasto czekoladowe
Delecta Ciasto jogurtowe
Delecta Korzenny piernik
Do ciasta: 3 jaja
50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu: 100 ml przegotowanej wody
50 ml soku owocowego, naparu herbacianego lub alkoholu
Do kremu: 250 ml mleka
Do polewy: 50 g margaryny
2 łyżki mleka
Sposób Przygotowania
Ciasto:
1. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25-30 min.
Poncz:
1. Wymieszaj przegotowaną, ostudzoną wodę z sokiem owocowym, naparem herbacianym lub alkoholem.
Krem:
1. Do wysokiego naczynia wlej 250 ml schłodzonego mleka, wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj przez 3 min.
Składniki ciasta:
1. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
2. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem. Nasącz pozostałym ponczem od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość.
Polewa:
1. W rondelku rozgrzej margarynę z mlekiem, wsyp zawartość torebki z polewą i gotuj na małym ogniu przez 4 min, ciągle mieszając.
2. Płynną polewę rozprowadź na biszkopcie.
3. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny do schłodzenia.
Przygotuj:
Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu: 100 ml przegotowanej wody, 50 ml soku owocowego, naparu herbacianego lub alkoholu
Do kremu: 250 ml mleka
Do dekoracji: 50 g margaryny, 2 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
Ciasto:
1. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 x cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25-30 min.
Poncz:
1. Wymieszaj przegotowaną, ostudzoną wodę z sokiem owocowym, naparem herbacianym lub alkoholem.
Krem:
1. Do wysokiego naczynia wlej 250 ml schłodzonego mleka, wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj przez 3 min.
Składanie ciasta:
1. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
2. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem. Nasącz pozostałym ponczem od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość.
Polewa:
1. W rondelku rozgrzej margarynę z mlekiem, wsyp zawartość torebki z polewą i gotuj na małym ogniu przez 4 min, ciągle mieszając.
2. Płynną polewę rozprowadź na biszkopcie.
3. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny do schłodzenia.
Dobra rada:
Wuzetka z dżemem morelowym. Przygotuj dodatkowo ok. 150 g dżemu morelowego oraz do kremu 250 ml schłodzonej śmietanki 30-36% tł. i 50 ml schłodzonego mleka. Przygotuj ciasto i poncz wg sposobu podstawowego. Krem miksuj ze śmietanką wymieszaną z mlekiem na najwyższych obrotach przez 5 min (odłóż 5 łyżek kremu do dekoracji). Na nasączoną dolną warstwę biszkoptu wyłóż dżem morelowy, następnie krem i przykryj nasączoną górną warstwą biszkoptu. Rozprowadź polewę przygotowaną wg sposobu podstawowego na biszkopcie i udekoruj odłożonym kremem.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Wie eine Meinung hinzufügen?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 1 oceny.