cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwniki (kompleksy miedziowe, chlorofili i chlorofilin, kurkumina)
Kolorowe galaretki Dr. Oetkera idealnie podkreślają smak owoców. Na ich bazie można przygotować orzeźwiający, owocowy deser, świetnie się również sprawdzą jako dekoracja lodów i róznego rodzaju ciast. Będą elegancką dekoracją do serników na zimno, owocowych tortów, tart, ciast z biszkoptem oraz kruchych babeczek. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym pomysłem na letnie przyjęcia. Spróbuj wszystkie smaki!
Co je wyróżnia:
- orzeźwiający, owocowy smak
- lekka konsystencja
- wspaniale eksponują owoce
- idealne do ciast i deserów
Dr. Oetker
Galaretka w proszku na 500 ml wody.
1 porcja (144 g) zawiera: energia 318 kJ 75 kcal 4%*
Energia w 100 g 221 kJ / 52 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek lub do szklanej misy i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia.
W czasie upałów użyj mniej wody.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przepis na Galaretkowy melanż
Przygotuj po 1 opakowaniu galaretki pomarańczowej i kiwi wg przepisu na opakowaniu. Lekko tężejące galaretki nakładaj na przemian do wysokich pucharków tworząc melanż. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Udekoruj melisą wg uznania.
Saszetka
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk