mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, 5 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu)), proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA), glukoza, błonnik z cykorii, aromat, sól
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego, wystarczy wymieszać łyżką, super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
Dr. Oetker
Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek z płatkami czekolady.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodaj:
- 2 jajka
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175 °C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Nakładanie ciasta
Odsyp 1 łyżeczkę płatków czekolady. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką.
Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej płatkami.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175 °C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Smacznego!
Pudełko
Opakowanie zawiera:, 285 g mieszanki do wypieku babeczek, 15 g płatków czekolady, 12 szt. foremek
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk