płatki owsiane 33%, mąka pszenna pełnoziarnista 18%, skrobia ziemniaczana, cukier trzcinowy 13%, żurawina suszona 7% (żurawina, syrop ananasowy, koncentrat soku ananasowego, olej słonecznikowy), siemię lniane 5%, słonecznik 5%, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz, substancja spulchniająca: węglany sodu (soda oczyszczona), naturalny aromat
100% naturalne składniki: mąka pełnoziarnista, siemię lniane, słonecznik, płatki owsiane, cukier trzcinowy
Gellwe
Gellwe Tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Manufaktury Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością.
Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
Mieszanka do wypieku ciasteczek owsianych
W porcji po przygotowaniu (ok. 30 g): energia 653 kJ 156 kcal 8%*
W 100 g po przygotowaniu: 2176 kJ/521 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotuj:
- 1 jajko
- 100 g masła
Sposób przygotowania:
1. Do miski wysypać mieszankę do przygotowania ciasta, dodać jajko, wcześniej roztopione masło, całość wymieszać łyżką, aż do połączenia się wszystkich składników.
2. Z ciasta uformować kulki wielkości jajka, rozkładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie rozgniatać zwilżoną łyżką formując okrągłe, płaskie ciasteczka.
3. Wstawić na środkowy poziom do rozgrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 175°C przez ok. 10-13min. (z termoobiegiem).
Ciasteczka kakaowo-orzechowe wg Magdy Gessler
Przygotuj: 1 jajko; 100 g masła; 100 g orzechów; 5 g kakao (1 łyżka); opcjonalnie 2 łyżki wody.
Mieszankę do przygotowania ciasta wsypać do miski, dodać kakao i orzechy. Wymieszać suche składniki, następnie dodać jajko i wcześniej roztopione masło. Całość wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się składników, w celu lepszego wymieszania można dodać 2 łyżki wody. Z ciasta formować kulki wielkości jajka, rozkładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie rozgniatać za pomocą łyżki formując okrągłe, płaskie ciasteczka. Piec przez około 12 - 15 minut z termoobiegiem w temp. 175°C.
Zgrzewane
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Polska