Rund 1 Packung Vanillezucker - 1 kg Mehl


Tradycja zobowiązuje
Składniki: 450 g mąki, 300 g masła, 150 g cukru pudru, 2 opakowania cukru wanilinowego Libella, 4 żółtka, szczypta soli.
Sposób przyrządzenia: Masło wcześniej wyjąć z lodówki, pokroić w kostkę. Mąkę z masłem drobniutko posiekać dużym nożem. Dodać cukier puder, żółtka, sól i 1 opakowanie cukru wanilinowego Libella i szybko zagnieść ciasto. Odstawić na 30 min do lodówki. Podzielić na 4 porcje. Rozwałkować na około 1 cm grubości i wycinać foremką serduszka (lub inne kształty). Na posmarowanej tłuszczem blasze ułożyć ciasteczka i piec w temperaturze 150°C około 15 min.
Dekoracja: schłodzone ciasteczka posypać cukrem wanilinowym Libella.
ul. Łopuszańska 36
02-220 Warszawa
Zakład Produktów Konsumenckich O/Kotuń
ul. Żeliszewska 8
08-130 Kotuń
ul. Łopuszańska 36
02-220 Warszawa
Zakład Produktów Konsumenckich O/Kotuń
ul. Żeliszewska 8
08-130 Kotuń
tel. (25) 641 46 30
Preis: 0,99 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Delecta_Vanillezucker/27144.htmlPreis: 0,99 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Dr._Oetker_Vanillezucker/26677.htmlPreis: 0,99 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Vanillezucker/27145.htmlPreis: 0,88 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Vanillezucker/29682.htmlPreis: 3,84 zł
PLN https://de.dodomku.pl/AmylonVanillezucker_BIO_bezglutenowy_BIO/40007.htmlcukier, 4,3 % mielone laski wanilii (w tym 0,2 % mielone laski wanilii bourbon), 2,6 % ekstrakt wanilii


Preis: 3,99 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Dr.Oetker_Zucker_mit_Vanille_Bourbon_aus_Madagaskar_mit_Krnern_von_Vanille_Bourbon_z_Madagaskaru_z_ziarenkami_wanilii/57810.htmlPreis: 8,61 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Biovegan_Glutenfreier_Vanillezucker_4x8g_BIO_bezglutenowy_4x8g_BIO/58576.html2027-10-31