otręby prażone z pszenicy orkisz
Otręby orkiszowe są odpowiednie do bezpośredniego spożycia. Można dodawać je do jogurtów, kefirów, mleka, musli, surówek, a także do różnych wypieków. Otręby orkiszowe mogą służyć jako zamiennik do panierowania potraw.
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Melvit
Otręby orkiszowe
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jogurt z otrębami i żurawiną
Składniki:
1 jogurt naturalny
2 łyżeczki otrąb orkiszowych Melvit
2 łyżeczki otrąb owsianych Melvit
1 brzoskwinia
garść żurawiny
płatki migdałowe do posypania
Sposób przygotowania:
Do jogurtu wsypać otręby, dodać pokrojone kawałki brzoskwini, żurawinę i wymieszać. Na wierzch posypać płatkami migdałowymi. Smacznego!
Zgrzewane
Polska
Melvit S.A.
ul. Grójecka 194 lok. 91
02-390 Warszawa
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo-Borki