Mestemacher Vollkorn-Roggenbrot


Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 846 kJ / 201 kcal |
Tłuszcz | 1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 37,2 g |
w tym cukry | 5,4 g |
Błonnik | 9,0 g |
Białko | 5,5 g |
Sól | 1,3 g |
* % RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) | |
Opakowanie zawiera 5 porcji. | |
Informacja dla diabetyków 1 kromka to ok. 1,6 WW |
Jęczmień : | Zawiera |
Mleko : | Może zawierać |
Orzechy : | Może zawierać |
Owies : | Zawiera |
Żyto : | Zawiera |
Sezam : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
rozdrobnione ziarno żytnie (60 %), woda, syrop z buraków cukrowych, ekstrakt słodu jęczmiennego, sól, drożdże


Preis: 8,74 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Pumpernickel/30177.htmlPreis: 8,83 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Roggenbrot_in_Scheiben_geschnitten/30178.htmlPreis: 8,83 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Roggenvollkornbrotin_Scheiben_geschnitten_krojony/30180.htmlśruta żytnia pełnoziarnista (52 %), woda, płatki jęczmienne (3 %), płatki owsiane (3 %), siemię iniane (3 %), sól, drożdże


Preis: 8,84 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Roggenbrot_in_Scheiben_geschnitten_wielozbozowy_wielozbozowy_krojony/30181.htmlśruta żytnia pełnoziarnista (45 %), woda, mąka pszenna pełnoziarnista (2 %), płatki owsiane (2 %), płatki jęczmienne (2 %), siemię lniane, sól, drożdże


Preis: 8,83 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Vollkornbrot_VierkornSchnitt_CzteroZbozowy_krojony/32648.htmlSkładniki: słonecznik 40%, pestki dyni, siemię lniane, płatki owsiane, otręby owsiane, płatki z komosy, ekspandowana komosa, ekspandowany orkisz, ekspandowany amarantus, babka(...)


Preis: 8,80 zł
PLN https://de.dodomku.pl/RadixBis_rustikales_Brot_mit_Pflaume_do_upieczenia/58273.htmlSkładniki: słonecznik 40%, pestki dyni, siemię lniane, płatki owsiane, otręby owsiane, płatki z komosy, ekspandowana komosa, ekspandowany orkisz, ekspandowany amarantus, pomid(...)


Preis: 8,80 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Radixbis_MittelmeerBrot_do_upieczenia/58274.html2025-11-30