Sokołów Rinderbrust mit MAP-Knochen
Szponder wołowy z kością. Element uzyskany ze środkowej części ćwierćtuszy przedniej, cięty wzdłuż żeber na paski o szerokości 8 cm. Barwa mięsa od jasnoczerwonej do czerwonej, barwa tłuszczu jasnokremowa.
Dzięki zachowaniu rygorystycznych procedur podczas produkcji, nasze mięso wieprzowe charakteryzuje się najwyższą jakością i doskonałymi walorami kulinarnymi a pakowanie w atmosferze ochronnej MAP pozwala zachować świeżość na dłużej.
Szponder wołowy to obowiązkowy składnik dobrego rosołu!


Szponder wołowy z kością.
Szponder wołowy z kością. Element uzyskany ze środkowej części ćwierćtuszy przedniej, cięty wzdłuż żeber na paski o szerokości 8 cm. Barwa mięsa od jasnoczerwonej do czerwonej, barwa tłuszczu jasnokremowa.
Dzięki zachowaniu rygorystycznych procedur podczas produkcji, nasze mięso wieprzowe charakteryzuje się najwyższą jakością i doskonałymi walorami kulinarnymi a pakowanie w atmosferze ochronnej MAP pozwala zachować świeżość na dłużej.
Szponder wołowy to obowiązkowy składnik dobrego rosołu!
Element uzyskany ze środkowej części ćwierćtuszy przedniej, cięty wzdłuż żeber na paski o szerokości 8 cm. Barwa mięsa od jasnoczerwonej do czerwonej, barwa tłuszczu jasnokremowa.
SOKOŁÓW jest jednym z największych producentów mięsa i przetworów w Centralno-Wschodniej Europie i jednym z czołowych liderów branży w Polsce. Od lat wyznacza standardy i jest prekursorem zmian w branży przetwórstwa mięsnego. Dzięki konsekwentnym i skutecznym działaniom, przywiązywaniem szczególnej uwagi do standardów bezpieczeństwa wyrobów, marka ”SOKOŁÓW” jest najbardziej znaną i najchętniej kupowaną marką produktów mięsnych w Polsce.
Temperatura przechowywania od 0°C do +4°C
Szponder wołowy to inaczej żeberka wołowe. Wyglądają bardzo podobnie do wieprzowych żeberek, ale szponder wołowy ma o wiele większe kości.
Szponder wołowy to obowiązkowy składnik dobrego rosołu!
ROSÓŁ WOŁOWY! Na wyśmienity rosół najlepsze jest mięso z kośćmi, rozklejające się, średnio chude, kolagenowe. Tu sprawdzi się właśnie szponder !
- 2kg mięsa wołowego z kością najlepiej szpondra wołowego
- 8 marchwi
- 3 korzenie pietruszki
- ½ korzenia średniej wielkości selera
- 1 średni por
- 2 cebule
- 5 listków laurowych
- 10 kulek ziela angielskiego
- 4 litry wody
- sól i pieprz do smaku
- Warzywa korzeniowe obrać i przekroić marchwie i pietruszki na pół w grubości.
- Mięso opłukać pod kranem.
- Cebule obrać, przekroić i usmażyć na suchej patelni.
- Do dużego garnka włożyć warzywa oraz mięso. Dolać zimnej wody i wrzucić listki, 1 łyżkę soli oraz ziele angielskie.
- Garnek postawić na gaz, po zagotowaniu zdjąć łyżką całą piane tworzącą się na powierzchni. Szumowiny wyrzucić.
- Rosół wołowy ze szpondra gotować minimum 2 godziny od zagotowania. Czasami gotuję go nawet 3-4 godziny, jeśli mięso jest nadal twarde i nie zaczęło się rozklejać.
PL
"SOKOŁÓW" S.A.; Al. 550-lecia 1; 08-300 Sokołów Podlaski
"SOKOŁÓW" S.A.; Al. 550-lecia 1; 08-300 Sokołów Podlaski
mięso z szynki wieprzowej 100 %, zawartość procentowa tłuszczu poniżej 7 %, stosunek kolagenu do białka mięsa poniżej 11 %


Preis: 17,38 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Dolina_Dobra_Hackfleisch_aus_Schweineschinken_wieprzowej/106941.htmlPreis: 17,63 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Schweinenacken_aus_dem_DobraTal_w_plastrach/106942.htmlmięso z łopatki 100 %, Zawartość procentowa tłuszczu poniżej 15 %, Stosunek kolagenu do białka mięsa poniżej 12 %


Preis: 16,42 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Dolina_Dobra_Hackfleisch_aus_einer_Schweineschulter_z_lopatki_wieprzowej/106944.htmlPreis: 17,99 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Dolina_Dobra_Schweinefilet_wieprzowego/106997.htmlmięso wieprzowe 100 %, Zawartość procentowa tłuszczu poniżej 30 %, Stosunek kolagenu do białka mięsa poniżej 18 %


Preis: 18,61 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Dolina_Dobra_Hackfleisch_vom_Schweinelende_schabu_wieprzowego/107033.htmlmięso wieprzowe z szynki (83 %), woda, sól, stabilizatory: trifosforany, karagen, białko wieprzowe kolagenowe, białko sojowe, maltodekstryna, glukoza, cukier, hydrolizat białk(...)


Preis: 9,75 zł
PLN https://de.dodomku.pl/SokolowSchinken_Basiuni/19600.htmlmięso (134 g wieprzowego i 15 g wołowego wykorzystano do przygotowania 100 g gotowego produktu), sól, przyprawy (w tym czosnek), przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja(...)


Preis: 6,88 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Gold_Krakau_trockene_Wurst_._in_Scheiben_geschnitten_2x50g/20868_2336655_688.htmlmięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, glukoza, cukier, koncentrat buraka ćwikłowego, barwnik: kwas karminowy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja k(...)


Preis: 9,31 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Schweinefleisch_Salami_in_Scheiben_geschnitten_w_plastrach/20871.htmlszynka wieprzowa, sól, przyprawy, glukoza, cukier, laktoza (z mleka), przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu, kultury starterowe. Do wytwo(...)


Preis: 15,78 zł
PLN https://de.dodomku.pl/23536/23536.html2025-09-02
mięso wieprzowe z szynki (81%) woda sól stabilizatory: trifosforany, karagen białko sojowe maltodekstryna glukoza cukier hydrolizat białka słonecznikowego przec(...)


Preis: 9,76 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Weier_Schinken_aus_Sokolow/30937.html2025-07-25
mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, posypka wersal (4%) (zawiera czosnek suszony, czerwony pieprz, rozmaryn, żelatynę wieprzową, substancję konserwującą: E202), sól, przypraw(...)


Preis: 9,31 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Sokolow_Salami_im_Hinterland_von_Versailles_Wersal/31161.htmlmięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, posypka (3 %) (zawiera: pieprz czarny łamany, żelatynę wieprzową, substancję konserwującą: sorbinian potasu), sól, przyprawy w tym aromaty (...)


Preis: 9,31 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Sokolow_Salami_in_Obsypce_Texas_Texas/31162.html