Käsekuchen Joghurt in Pulverform
Wartości odżywcze (%) | po przyrządzeniu (mleko 2% tł., jogurt naturalny, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 100 g |
---|---|
Energia | 602 kJ |
Energia | 143 kcal |
Tłuszcz | 4 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 3,4 g |
Węglowodany | 20 g |
w tym Cukry | 18 g |
Białko | 6 g |
Sól | 0,20 g |
Sernik można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 70 g | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Mleko : | Zawiera |
Wystarczy dodać samo mleko lub połączyć je z ulubionym dodatkiem (jogurt, serki, mascarpone lub śmietanka) i zmiksować, a następnie schłodzić. Sernik doskonale nadaje się do przełożenia biszkoptu i przygotowania deseru w pucharkach. Efekt za każdym razem będzie znakomity.
Sernik na zimno
Energia w 100 g 602 kJ / 143 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
- 600 ml schłodzonego mleka lub
- 500 ml schłodzonego mleka i 1 jogurt naturalny lub owocowy (ok. 150 g)
Do dekoracji:
- biszkopty, owoce, galaretkę
Sposób przygotowania na mleku
1. Przygotować tortownicę ø 24 cm, (można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 600 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 5 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełożyć masę do tortownicy (ø 24 cm) i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.
Sposób przygotowania na mleku i jogurcie
1. Przygotować tortownicę ø 24 cm, (można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 500 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodać 1 jogurt i miksować przez 2 min.
3. Bezpośrednio po zmiksowaniu przełożyć masę do tortownicy (ø 24 cm) i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.
Sernik można wzbogacić układając na spodzie tortownicy biszkopty oraz dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką (najlepiej zalewać nią sernik i owoce, gdy jest lekko tężejąca).
- 500 ml schłodzonego mleka i 1 jogurt naturalny lub owocowy (ok. 150 g)
lub
- 600 ml schłodzonego mleka
Do dekoracji:
70 g biszkoptów, owoce, galaretkę
Przygotowanie
Na mleku i jogurcie
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 1 jogurt i miksuj przez 2 min.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).
Przygotowanie
Na samym mleku
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto gdy będzie lekko tężejąca).
Smacznego
Sernik z kremem cytrynowym
Dodaj:
do kremu cytrynowego:
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 170 g drobnego cukru
- 80 g rozpuszczonego masła
- 3 nieduże cytryny
do spodu:
- 150 g herbatników
- 80 g rozpuszczonego masła
do masy sernikowej:
- 500 ml schłodzonego mleka
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
1. W metalowej lub żaroodpornej misce roztrzep jajka, żółtka i cukier. Dodaj rozpuszczone masło i dokładnie wymieszaj rózgą. Na koniec dodaj skórkę otartą z jednej z cytryn i sok ze wszystkich trzech cytryn, wymieszaj. Miskę ustaw na rondelku z niewielką ilością gotującej się wody. Cały czas mieszając, podgrzewaj do momentu zgęstnienia kremu. Zdejmij miskę znad pary, przykryj folią spożywczą tak, aby stykała się z masą i odstaw do wystudzenia.
2. Formę ? 24cm wyłóż papierem do pieczenia. Herbatniki pokrusz drobno, wymieszaj z rozpuszczonym masłem, a następnie rozłóż równomiernie w formie i dociśnij, aby utworzyć spód. Schłodź w lodówce przez ok. 15 min. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj śmietankę i miksuj jeszcze przez ok. 2 min.
3. Gotową masę sernikową wyłóż na ciasteczkowy spód, wyrównaj i wstaw do schłodzenia na ok. 30 min. Następnie na wierzchy rozprowadź wystudzony krem cytrynowy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.
Smacznego
Dodaj to, co lubisz!
Możesz zamieniać dodatki na:
- 500 ml mleka + 2 serki homogenizowane po 150 g
- 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone
- 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30% tł. (bez ubijania)
Przygotowanie jak w wersji na mleku i jogurcie.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
Wie eine Meinung hinzufügen?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 2 ocen.