skrobia, papryka* (13%), sól, cukier, cebula*, przecier pomidorowy* (10%), ziemniaki* (9%), aromaty, tłuszcz palmowy, czosnek* (1,3%), majeranek, liść laurowy, kminek, pieprz, pieprz cayenne, sok z cytryny, ziele angielskie, ekstrat drożdżowy, pietruszka korzeń*, goździki
Bez konserwantów, barwników i dodatku glutaminianu sodu
bez konserwantów, barwników i dodatku glutaminianu sodu
Knorr
Rodzinny Fix Gulasz z warzywami
1 porcja** zawiera: 2120 kJ 508 kcal 21%*
w 100 g: 530 kJ/127 kcal
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja dania = 400 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Przygotuj:
200 g kaszy gryczanej
500 g łopatki wieprzowej
200 g zielonej fasolki
100 g zielonego groszku
2 obrane i pokrojone w kostkę marchewki
2 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Mięso pokrój w grubą kostkę (3x3 cm). Podsmaż na gorącym oleju, a następnie dodaj marchew.
3. Wlej 2 szklanki zimnej wody (400 ml), dodaj Fix i dobrze wymieszaj. Duś na małym ogniu przez około 90 min, w zależności od rodzaju mięsa.
4. Gdy mięso będzie miękkie a sos zgęstnieje, dodaj zieloną fasolkę i groszek. Gotuj jeszcze 5 min. Gotowy gulasz podawaj z ugotowaną kaszą.
Porada: Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Torebka
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa