Quark -Käsekuchen gemahlen, 1 kg


Wartości odżywcze (%) | w 100g |
---|---|
wartość energetyczna | 204 kcal/ 846 kJ |
tłuszcz | 18 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
węglowodany | 2,6 g |
w tym cukry | 2,6 g |
białko | 8,0 g |
sól* | 0,08 g |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |
Jeszcze żaden sernik nie był tak łatwy w przygotowaniu i tak delikatny w smaku
Nie wymaga dodatku masła
Składniki:
1 kg twarogu sernikowego
7 jaj, szklanka cukru pudru
1 łyżka kaszy manny
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy lub aromat rumowy
Sposób wykonania:
- Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, połączyć z twarogiem sernikowym.
- Do masy dodać mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę, cukier waniliowy lub aromat.
- Białka ubić z łyżką cukru na puszystą masę, wymieszać delikatnie łyżką z masą sernikową.
- Przełożyć na blachę wyłożoną papierem pergaminowym.
- Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 70 minut w temperaturze 180 °C.
ul. Forteczna 3
18-421 Piątnica
ul. Forteczna 3
18-421 Piątnica
tel. (86) 215 64 00
Preis: 14,65 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Quark_Creme/43272.htmlPreis: 6,57 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Mlekovita_Favita_Kse_aus_Kuhmilch._18_blau_fettig._Fettig_z_mleka_krowiego._niebieska_18_tluszczu_Tlusty/19770.htmlPreis: 6,57 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Mlekovita_Favita_Kse_aus_Kuhmilch._gelb_12_Fett_z_mleka_krowiego_12_tluszczu/19771.htmlPreis: 9,22 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Mascarpone/25750.htmlPreis: 5,99 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Piatnica_fetter_Huttenkse_8_Fett._8_tl./25800.htmlPreis: 4,17 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Huttenkse_aus_Piatnica/19765.htmlPreis: 3,41 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Country_Cheese_mit_Schnittlauch_ze_szczypiorkiem/19766.htmlPreis: 3,78 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Piatnica._Suppencreme_18/19857.htmlPreis: 3,78 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Piatnica._Suppencreme_12/21042.htmlPreis: 5,99 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Piatnica_halbfetter_Huttenkse_4_Fett_4_tl./26022.htmlPreis: 5,99 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Piatnica_heller_Huttenkse_0_Fett._0_tl./27832.html