Teigwaren Bögen
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1484 kJ / 350 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 4,0 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,005 g |
Pszenica : | Zawiera |
Jaja : | Może zawierać |
na 100 g makaronu użyć 1 litr lekko osolonej wody. Gdy woda zawrze, wrzucić makaron. Od czasu do czasu zamieszać. Po upływie wskazanego czasu makaron odcedzić. Makaron jest ugotowany \"al dente\" i osiągnął pełnię smaku.
Czas przygotowania: 15 min
Ilość: 3-4 osób
Składniki:
350 g makaronu kokardki Podravka
100 ml oleju rzepakowego
100 g łuskanego słonecznika
100 g polskiego sera Bursztyn
pęczek pietruszki
pęczek koperku
Vegeta Natur
pieprz
Przygotowanie:
Ser zetrzeć drobno na tarce. Pietruszkę i koperek drobno posiekać.
Ser, słonecznik, pietruszkę, koperek i olej utrzeć mikserem, a następnie doprawić Vegetą Natur i pieprzem.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzić.
Wcześniej przygotowane pesto z pietruszki i słonecznika połączyć z gorącym makaronem.
Mlinotest Živilska industrija d.d.
Tovarniška cesta 14
5270 Ajdovščina
Słowenia
Dla
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Croatia
ul. Asfaltowa 28
66-470 Kostrzyn nad Odrą