suszone warzywa 28,7% (pomidor, cebula, czosnek), olej słonecznikowy, sól jodowana, olej palmowy, zioła 10,1% (majeranek, rozmaryn, bazylia, oregano, cząber, tymianek), aromat, pieprz czarny, skrobia kukurydziana
Winiary Pomysł Na… Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich to propozycja na wyjątkowy obiad. Szczególną cechą Pomysłu na… Papirus jest specjalny pergamin, dzięki któremu łatwo i szybko przygotujesz doskonale usmażoną pierś z kurczaka bez dodawania tłuszczu! Dzięki niemu mięso jest również niezwykle soczyste i aromatyczne. Możesz je podać jako danie lub dodatek do sałatek i wrapów.
Doskonały posiłek będzie gotowy zaledwie w 10 minut! Wystarczy umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryć mięso od góry. Idealnie doprawiona pierś z kurczaka w połączeniu z ulubionymi dodatkami i świeżymi warzywami może być częścią zbilansowanego i wartościowego posiłku.
Co wyróżnia Winiary Pomysł Na… Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich:
- Nie ma potrzeby dodawania tłuszczu
- Smaczne i idealnie przyprawione danie w 10 minut
- Aromatyczne mięso przygotowane w łatwy i szybki sposób
- Doskonała soczystość i doprawienie gwarantowane przez Winiary
- Idealny sposób na urozmaicenie codziennego menu
4 x Papirus bez dodawania tłuszczu
Winiary
Kompozycja do przygotowania dania Soczysta pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich.
Właścicielem znaku towarowego jest: Société des Produits Nestlé S.A.
Przechowywać w pomieszczeniach suchych w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w suchym, chłodnymi zaciemnionym miejscu i zużyć w ciągu 14 dni. Nie przechowywać w lodówce.
Lista zakupów
- 4 piersi z kurczaka (ok. 600 g)
na patelnię
4 porcje
10 min
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.
2. Lekko rozbij pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 - 2 cm.
3. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryj mięso od góry.
4. Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut w każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
5. Przełóż całość na talerz i wyrzuć pergamin.
Smacznego!
Uwaga:
- Jeśli mięso jest grubsze niż 2 cm, smaż 7 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
- Jeśli zioła na pergaminie przypalają się, zmniejsz moc kuchenki i wydłuż czas smażenia.
- Produkt nie nadaje się do przygotowania w kuchence mikrofalowej, piekarniku ani na grillu.
Torebka
Federacja Rosyjska
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa