SKŁADNIKI:
- 1 puszka mleczka kokosowego
- 5 cm korzenia imbiru
- 1 papryka czerwona
- 1 limonka
- 2 marchewki
- 4 łyżki sosu rybnego
- 2 kostki bulionu warzywnego
- 1/2 opakowania makaronu ryżowego
- 2 papryczki chilli
PRZEPIS:
- Do garnka wlewamy 1 litr wody i gotujemy z kostkami warzywnymi.
- Marchewkę i imbir obieramy. Te warzywa wraz z czerwoną papryką kroimy w 4 cm słupki. Dodajemy do gotujacego sie bulionu.
- Kiedy marchewka zrobi się miekka dodajemy do zupy mleczko kokosowe, sos rybny oraz drobno posiekaną papryczkę chilli. Gotujemy dalej całość na małym ogniu przez ok 7 minut.
- Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Do zupy dodajemy sok z limonki i podajemy z makaronem ryżowym. Gotowe.
SMACZNEGO !!!
Produkty niezbędne do wykonania potrawy:
sól, olej palmowy, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), skrobia ziemniaczana, suszone warzywa 5,6 % (cebula 2,7 %, marchew 1,8 %, por 0,6 %,(...)


Preis: 4,55 zł
PLN https://de.dodomku.pl/Gemusebruhe_kogutek/36620.html