Składniki: Indyjska herbata zielona*, * składniki pochodzące z upraw ekologicznie kontrolowanych certyfikatem kontroli DE-001.
Lekki, jasno-żółty napar herbaty zielonej, lekko wyczuwalnym pikantnym smaku z delikatną nutą przypominającą w smaku suszone morele, charakterystycznym jak dla tej herbaty. Wysokogatunkowa herbata zielona uzyskiwana jest z dużej ilości złocistych pączków z pierwszego zbioru indyjskich upraw z plantacji prowincji Dardżyling. Pochodzi z Selimbong, jednego z ogrodów herbacianych rodziny Mohan w regionie Darjeeling u podnóża Himalajów. Uprawiana jest na zboczach Himalajów. Herbata pochodzi ze ściśle kontrolowanych upraw ekologicznych, wspólnie z FAIRTRADE, CHADO uczestniczy w projekcie sprawiedliwego handlu. Kupując ten produkt przyczyniają się Państwo do poprawy warunków życia i pracy drobnych rolników Indyjskich.
Przygotowanie: do filiżanki wsyp ½ - 1 łyżeczkę mieszanki. Herbatę zieloną należy parzyć w wodzie o temperaturze 80°C. Należy parzyć przez ok. 3 minut. Smacznego!