Kasza: pęczak jęczmienny, Sos jarmuż i czosnek: suszone warzywa 22,7% (jarmuż 10,2%, czosnek 6,3%, szpinak 5,1%, cebula 1,1%), śmietanka w proszku (z mleka), sól, pełne mleko w proszku, cukier, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdży, ser w proszku z mleka (w tym parmezan 2,3%), zioła 2,8% (bazylia, szczypiorek), przyprawy (pieprz czarny, gałka muszkatołowa), olej słonecznikowy, serwatka w proszku (z mleka), aromat
Poznaj nowości od Winiary. Teraz, dzięki Kaszotto Winiary, przygotujesz pełne danie z kaszy ze specjalnie skomponowanym i kremowym sosem, bogatym w pyszne warzywa, sery lub grzyby.
Gwarantujemy, że danie z kaszą i zielonymi warzywami nie musi być nudne. Użyte przez nas w Kaszotto jarmuż i czosnek Winiary przyprawy, takie jak parmezan i gałka muszkatołowa, dodadzą tej kompozycji niepowtarzalnego smaku. Tak aromatyczne danie z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom!
inspiracje prosto z targu, pęczak z warzywnym sosem, kasza z warmińskich upraw
Winiary
Kasza pęczak z sosem z jarmużem i czosnkiem.
Jeśli spożyjesz porcję: ¼ przygotowanego dania energia 1195 kJ 283 kcal 14%*
W 100 g: 382 kJ/91 kcal
Masa netto: 233 g (200 g e + 33 g e)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodaj:
200 g kurczaka
i łyżkę masła
do smaku
Łatwo przygotujesz:
40 min.
1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju przez około 5 min.
2. Dolej 800 ml wody, wsyp zawartość saszetki z kaszą i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min, od czasu do czasu mieszając.
3. Dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 5 min, od czasu do czasu mieszając.
4. Zdejmij garnek z ognia, dodaj 20 g miękkiego masła, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 5 min. Możesz posypać posiekanymi liśćmi jarmużu.
Karton
NESTLÉ POLSKA S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa