Melvit Dinkelmehl
mąka pełnoziarnista orkiszowa
Wartości odżywcze (%) | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1380 kJ/ 326 kcal |
Tłuszcz | 2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 59 g |
w tym cukry | 5 g |
Błonnik | 6 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,02 g |
Pszenica : | Zawiera |
Chleb orkiszowy
Składniki: 250 g orkiszu, 150 ml wody, 250 ml mleka, 10 g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 250 g mąki pszennej, 1-1,5 łyżeczki soli, 150 g płatków owsianych górskich, 20 ml oleju, 50 g pestek sezamu
Sposób przygotowania: Do naczynia miksującego włożyć orkisz, zemleć 1 min/obr. 10, przełożyć do innego naczynia. Do naczynia miksującego wlać wodę i mleko, dodać drożdże i cukier, podgrzać 2 min/37°C/obr. 1. Dodać zmielony orkisz, mąkę, sól, płatki owsiane, olej i pestki sezamu, wyrabiać 3 min. Ciasto przełożyć do miski, przykryć bawełnianą ściereczkę i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 min. Ciasto przełożyć do natłuszczonej podłużnej formy o dł. 30 cm, zwilżonymi wodą dłońmi wygładzić powierzchnię chleba, odstawić na kolejne 15 min do wyrośnięcia. W tym czasie rozgrzać piekarnik do temp. 200°C. Piec ok. 40 min.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo - Borki
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel. /+48 29/ 760 98 51
fax /+48 29/ 760 98 41
Wie eine Meinung hinzufügen?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 4/5
Na podstawie 4 ocen.