Olandia Kaltgepresstes BIO-Rapsöl zum Braten
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu.
Dzięki obniżeniu zawartości kwasów wielonienasyconych i podwyższeniu jednonienasyconych olej jest odporniejszy na działanie wysokiej temperatury. Stosując te oleje do smażenia możemy zastępować w kuchni nasycone tłuszcze zwierzęce nienasyconymi tłuszczami roślinnymi. Przewagą tego produktu w stosunku do olejów rafinowanych jest wysoka zawartości kwasów jednonienasyconych oraz obecność tokoferoli – witamina E, fosfolipidów, polifenoli czy karotenoidów. Zestaw 3 olejów z zarodków rzepaku pozwala zastąpić w kuchni wszystkie inne tłuszcze niezbędne do pieczenia, smażenia i gotowania.
Temperatura dymienia do 210 stopni Celsjusza.
100 % olej z zarodków rzepaku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość energetyczna - 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz - 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,2 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 70 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 22,8 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu.
Dzięki obniżeniu zawartości kwasów wielonienasyconych i podwyższeniu jednonienasyconych olej jest odporniejszy na działanie wysokiej temperatury. Stosując te oleje do smażenia możemy zastępować w kuchni nasycone tłuszcze zwierzęce nienasyconymi tłuszczami roślinnymi. Przewagą tego produktu w stosunku do olejów rafinowanych jest wysoka zawartości kwasów jednonienasyconych oraz obecność tokoferoli – witamina E, fosfolipidów, polifenoli czy karotenoidów. Zestaw 3 olejów z zarodków rzepaku pozwala zastąpić w kuchni wszystkie inne tłuszcze niezbędne do pieczenia, smażenia i gotowania.
Temperatura dymienia do 210 stopni Celsjusza.
Preis: 35,52 zł
PLN https://de.dodomku.pl/delicato_Olivenl_aus_der_ersten_Kaltpressung_extra_vergine_._mit_einem_leichten_und_milden_Geschmack_z_pierwszego_tloczenia_na_zimno_Extra_Vergine/24655.html