Galeo Basilikum
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Bazylia Galeo ma korzenno-balsamiczny aromat oraz lekko anyżkowy, orzeźwiający smak. Polecana jest jako dodatek do zup, potraw z ryb, drobiu, wieprzowiny, sałatek, twarogów i masła ziołowego. Jest niezastąpionym składnikiem większości włoskich dań. Idealnie komponuje się z makaronami i pomidorami.
Do potraw dodaje się ją pod koniec przyrządzania.
Danie dla 1 osoby
Czas przygotowania: ok. 15 min.
- 2 jaja
- 1 pomidor
- 3 łyżki mleka
- sól
- tłuszcz do smażenia
- produkty Galeo: bazylia, pieprz czarny mielony
1 łyżeczkę bazylii namoczyć w mleku. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w plasterki. Jaja roztrzepać widelcem, jednocześnie dodając namoczoną bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać masę jajeczną. Smażyć na bardzo małym ogniu. Pod koniec smażenia nałożyć pomidory na połowę omleta. Omlet złożyć na pół, przykryć i smażyć do ścięcia jajek.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska