Würze für Fleisch-Eintopf
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1090/261 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 7,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 25 g |
w tym cukry | 25 g |
Białko | 13 g |
Sól | 23,9 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Składniki (dla 4 osób): 4 plastry mięsa wołowego (po 150 g), 2 cebule, 1 średni ogórek kiszony, 8 bardzo cienkich plasterków boczku wędzonego, 1,5 łyżki mąki, olej do smażenia, produkty Kamis: 4 łyżeczki Przyprawy do mięsa duszonego, 4 łyżeczki Musztardy sarepskiej.
Przygotowanie:
1. Wołowinę bardzo cienko rozbij tłuczkiem.
2. Każdy plaster posyp 1 łyżeczką przyprawy i posmaruj 1 łyżeczką musztardy.
3. Na mięsie ułóż po 2 plasterki boczku i ćwiartkę ogórka. Ściśle zwiń i obsmaż na gorącym oleju.
4. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
5. Przełóż razem z mięsem do garnka, zalej 2 szklankami wody i duś pod przykryciem na małym ogniu ok. 1,5-2 godziny.
6. Mąkę wymieszaj z 1/3 szklanki wody, ciągle mieszając, dodaj do sosu i zagotuj. W razie potrzeby dopraw do smaku resztą przyprawy.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
Wie eine Meinung hinzufügen?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 2 ocen.