Würze für Schweinefleisch
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1035/249 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 9,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 18 g |
w tym cukry | 18 g |
Białko | 12 g |
Sól | 31,5 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Składniki (dla 4 osób): 600 g polędwiczek wieprzowych, 2 słodkie jabłka, 2 szklanki poszatkowanej kapusty włoskiej i czerwonej, 2 pokrojone w kostkę szalotki, 2 szklanki soku pomarańczowego, 2 łyżki miodu, 2 łyżki masła, olej, Przyprawa do mięsa wieprzowego Kamis.
Przygotowanie:
1. Pokrojone w plastry polędwiczki oprósz przyprawą i obsmaż po 2 minuty z każdej strony.
2. Jabłka pokrojone w plastry ok. 0,5 cm usmaż na maśle na złoty kolor.
3. Zdejmij jabłka, na tej samej patelni podgrzej sok z miodem, wrzuć kapustę i szalotkę, smaż 5-6 minut, cały czas mieszając.
4. Polędwiczki podawaj na plastrach jabłek, przykryte kapustą.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
Wie eine Meinung hinzufügen?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 1 oceny.