galeo Paprika
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Papryka słodka Galeo ma aromatyczny, owocowy zapach oraz słodki smak. Wzbogaca smakowo dania z mięsa, drobiu i ryb. Polecana do przyprawiania zup, warzyw, sałatek i serów. Doskonale barwi sosy oraz potrawy z jaj, ryżu i drobiu.
Danie dla 4 osób
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
- 4 papryki
- ¼ szklanki bulionu
- 200 g ryżu
- sól
- 1 cebula
- olej
- 200 g żółtego sera
- 150 g wędzonego boczku
- produkty Galeo: papryka słodka, chili, natka pietruszki, czosnek granulowany
Ugotować ryż. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć i wymieszać z ryżem. Dodać 2 łyżki papryki słodkiej, 1 łyżeczkę czosnku, 1 łyżkę natki pietruszki, chili i sól do smaku. Papryki przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne, napełnić farszem i posypać startym serem. Przełożyć do naczynia z przykryciem i podlać bulionem. Zapiekać ok. 20 min.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska