Knorr Gewürz für Fleisch
Wartości odżywcze (%) | 100 g przyprawionego mięsa |
---|---|
Wartość energetyczna | 45 kJ/12 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,5 g |
Węglowodany | 1,4 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Błonnik | <0,5 g |
Białko | 0,9 g |
Sól | 1,7 g |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |
**1 porcja = 105 g przyprawionego mięsa. Opakowanie pozwala na przygotowanie 40 porcji. |
Seler : | Może zawierać |
Pszenica : | Zawiera |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Przyprawa do mięs Knorr jest dostępna w opakowaniach o następującej gramaturze: 30 gramów, 200 gramów oraz 330 gramów.
W skład produktów Knorr wchodzą najlepsze warzywa, zioła lub przyprawy uprawiane w naturalnych warunkach. Zbieramy je wtedy, gdy są już pełni dojrzałe i suszymy tak, by zachować ich naturalny smak i aromat.
w 100 g: 45 kJ / 12 kcal
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
**1 porcja = 105 g przyprawionego mięsa.
Składniki:
- 1 kg schabu środkowego
- 80 ml oleju roślinnego
- 2 łyżki musztardy
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majeranku
- 4 łyżki Przyprawy do mięs
Sposób przygotowania:
1. Schab oczyść z błon, natrzyj marynatą przygotowaną z połączenia Przyprawy do mięs , posiekanego czosnku, majeranku, musztardy i oleju. Pozostaw w chłodnym miejscu na co najmniej parę godzin.
2. Mięso obsmaż na patelni z obu stron, zawiń w folie aluminiową i piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 50 minut. Tak upieczone mięso będzie idealnie soczyste oraz aromatyczne.
Wskazówka: Dla uatrakcyjnienia przepisu schab można nafaszerować np. suszoną śliwką.
Czas pieczenia zależy od grubości schabu i może się nieco wydłużyć jeśli przekrój mięsa będzie większy niż 10 cm.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
\"Knorr\"
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora