weißer Pfeffer Hackfleisch
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Orzeszki ziemne : | Może zawierać |
Sezam : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Pieprz biały ma ostry, korzenny smak i bardzo wyrazisty aromat. Jest doskonałym zwieńczeniem białych sosów, bulionów, zup, pasztetów, podrobów, a nawet warzywnych soków. Doskonale nadaje się także jako dodatek do fantazyjnych słodkich deserów.
4 porcje, 30 min
Składniki:
- 3 zielone jabłka,
- 4 łyżki orzechów włoskich
- 1/2 selera naciowego,
- 1/2 cytryny,
- 1 opakowanie rukoli,
Sos:
- 180 g jogurtu naturalnego,
- 1 łyżeczka Bazylii suszonej Prymat,
- 50 g sera pleśniowego,
- do smaku: Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat.
Sposób przygotowania:
Przygotować sos: zmiksować jogurt z serem pleśniowym, dodać bazylię i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem białym. Jabłka dokładnie umyć, podzielić na cztery części, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki i skropić sokiem wyciśniętym z cytryny. Seler umyć, obrać i pokroić pod kątem w cienkie plastry. Orzechy włoskie posiekać, dodać do sosu jogurtowego. Seler i jabłko przełożyć do miski, polać przygotowanym sosem i delikatnie wymieszać. Na końcu dodać rukolę.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
Wie eine Meinung hinzufügen?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 2 ocen.