sól, olej palmowy, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), suszone warzywa 7,7% (marchew 3,4%, cebula 2,3%, por, korzeń pietruszki, korzeń selera), całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdży, aromaty (z pszenicą, soją, selerem), przyprawy, liść pietruszki, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), fermentowane białko pszenne, przeciwutleniacz (lecytyny)
WINIARY Bulion warzywny to idealna baza dla wielu dań o warzywnym aromacie. Wystarczy jedna kostka, aby wydobyć z domowej zupy lub innej potrawy wspaniały smak. To uniwersalny dodatek, dzięki któremu podkreślisz warzywny charakter dań przyrządzanych w domu. Bulion warzywny WINIARY doceniany jest za swój intensywny aromat włoszczyzny.
Bulion warzywny WINIARY to łatwy w użyciu produkt oraz szybkie rozwiązanie, które może wspierać Cię podczas gotowania w domu. WINIARY bulion warzywny jest wydajny i można go dowolnie porcjować i dodawać do różnych dań, w zależności od potrzeby kucharza. Kostki są odpowiednie dla wegetarian, ponieważ bazują jedynie na warzywnych składnikach. Można dzięki nim przygotować aromatyczne i smaczne potrawy, bez użycia mięsa. Bulion może być urozmaiceniem dla osób, które chcą wprowadzić więcej warzywnych dań do swojego jadłospisu. Produkt może stanowić idealną bazę dla warzywnych zup kremów, sosów do makaronów lub dań z ryżem. Bulion warzywny WINIARY to gwarancja doskonałego smaku oraz tego, że potrawa zawsze się uda. Dania nie będą wymagać dosalania czy dodawania kolejnych przypraw.
WINIARY Bulion warzywny szybko rozpuszcza się w wodzie. W celu uzyskania esencjonalnego bulionu, wystarczy rozpuścić 2 kostki produktu w 1 litrze wrzącej wody. Natomiast, aby delikatnie podkreślić warzywny smak dania, należy użyć jedynie 1 kostkę bulionową.
Zalety produktu to:
- wygodne, kompaktowe opakowanie;
- szybkość i prostota działania;
- gwarancja doskonałego smaku dania;
- uniwersalność;
- możliwość użycia przez wegetarian.
Kup Bulion warzywny WINIARY i wypróbuj go w swojej kuchni!
odpowiedni dla wegetarian, łatwe otwieranie
Winiary
Bulion warzywny.
1 porcja (200 ml**) = energia 27 kJ 7 kcal 0%*
W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Aby uzyskać esencjonalny bulion, rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami - 4 porcje
1,5 kostki Bulionu warzywnego Winiary
3 średnie cukinie
250 g kurek
gałązka estragonu
2 łyżki oleju
imbir (do smaku)
Kostki rozpuść w 0,75 litra wrzącej wody. Cukinie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w plasterki o grubości 0,5 cm. W rondlu rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cukinie. Wlej bulion, przykryj i duś 10 minut. Kurki oczyść, opłucz i osusz. Resztę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć grzyby i smaż kilka minut. Cukinię z bulionem zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Wymieszaj ze śmietaną, przypraw imbirem. Estragon opłucz, osusz i poodrywaj listki. Zupę rozlej do talerzy, na jej wierzchu połóż kurki i całość posyp estragonem.
Karton
Polska
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa